12/18/17 07:07
(http://www.klassa.bg/)

ООН ще гласува резолюция срещу Тръмп

 

Милиардерът държавен глава пак скочи срещу миграцията

Съветът за сигурност на ООН ще гласува резолюция, анулираща всякакви промени в статута на Йерусалим. Текстът е поредната стъпка на международната общност за осъждане на решението на Съединените щати да признаят древния град за столица на Израел.
В резолюцията, подготвена от Египет, пише, че всички опити за промяна на статута на Йерусалим, „са напразни и нямат никаква юридическа стойност”. В документа има и искане държавите да не местят посолствата си в Йерусалим, който ООН смята за град разделен между израелци и палестинци.

Междувременно Тръмп призова Конгреса да прекрати „верижната миграция“ и да установи имиграционна система, основана на заслуги. Според него настоящият процес заплашва националната сигурност и натоварва социалната система на САЩ.

В ежеседмичното си обръщение към нацията Тръмп заяви, че настоящата имиграционна система на САЩ е „остаряла“ и служи на „специални интереси“. Той особено разкритикува „верижната миграция“ – процес чрез който американски граждани или притежатели на „зелена карта“ могат да доведат и роднините си в САЩ.

„Понеже тези лица се приемат единствено поради семейни връзки, а не заради умения или заслуги, те товарят социалната система. Понеже няма критерий за подбор, настоящата система не съответства с националната сигурност“, допълни той.

„Нека системата бъде основана на любовта към нашата държава“, заключи президентът.

Тръмп планира да води агресивна кампания за Републиканската партия на изборите през 2018 г. Неговите политически съветници са провели серия от срещи със 116 кандидати за двете камари на Конгреса и за губернаторски постове.

Президентът очаква своите приближени да обикалят страната и да участват в митингите на кандидатите-републиканци. Политическият директор на Белия дом Бил Стипиън, заяви че се среща ежеседмично с президента и по време на срещите те са обсъждали кандидатите, политическите им гледни точки, сравнени с тези на Тръмп, както и социологическите проучвания.

Според асистентите на Тръмп той е изразил интерес към кандидат-сенаторите от Мисури, Флорида и Мейн Джош Хоули, Рик Скот и Пол ЛеПейдж.

Същевременно стана известно, че Доналд Тръмп ще изложи новата стратегия за националната сигурност на Съединените американски щати в понеделник, която ще бъде основана на политиката „Америка на първо място“ и, освен другото, ще официализира статута на Китай като конкурент на САЩ, предаде Ройтерс, като се позовава на информация от двама служители на администрацията на Белия Дом.

Стратегията за националната сигурност, която ще бъде изложена в речта на Тръмп, не трябва да се възприема като опит за сдържане на Китай, а по-скоро като обективен възглед за предизвикателството, което представлява Китай, според думите на американските служебни лица, пожелали да останат анонимни.

Още една промяна от предходната стратегия, според източниците, ще е отмяната на декларацията на Барак Обама от септември 2016-а година, че промяната в климата представлява заплаха за националната сигурност на САЩ.

Тръмп, избран от редиците на Републиканската партия на САЩ, ще постави като приоритети във външната политика на страната модернизирането на американската армия, противопоставянето на международния тероризъм и преразглеждането на търговските договори на Съединените американски щати, потвърждавайки ангажимента си към прилагането на политиката „Америка на първо място“, твърдят източниците.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване