12/18/17 07:12
(http://www.klassa.bg/)

Румънски и гръцки полицаи ще карат ски в Банско

 

Курортът ги настанява за негова сметка в хотели

Румънски и гръцки полицаи на смени ще патрулират по ски пистите в Банско, както и в града, за да оказват съдействие на своите сънародници, ако им се наложи. В понеделник, в 11 часа в сградата на общината в зимния курорт ще се проведе съвместна среща с представители на вътрешните министерства на България, Румъния и Гърция. Първата смяна полицаи застъпват още в понеделник и ще бъдат настанявани в хотели за сметка на домакините.

 

На откриването на поредния ски сезон

 

на Бъндеришка поляна в събота се чуваше румънска, гръцка, но и руска, сръбска, че и виетнамска реч. Празникът започна със състезание между отборите на легендата в ски спускането италианеца Кристиян Гедина и 5-кратния носител на Световната купа Марк Жирардели. С бурни овации хилядната публика аплодира слалома на 87-годишния бай Асен Тренчев, който уверено финишира. Преди старта започна играта „Ловци на съкровища”. Късметът се усмихна на 49-годишния Любен Шумарски от Благоевград, собственик на магазин за автобои, който спечели чисто ново „Ауди А3“. Около обед в забавлението се включи младата поп изпълнителка Михаела Филева.

В ранния следобед на площада в града Ути Бъчваров раздаде

 

100 метра суджук, приготвен

по специална банска рецепта

 

На гигантското барбекю той опече и 3 прасенца, а самодейните състави към читалище „Никола Вапцаров” допълниха картината в стила на най-добрите бански традиции. Около 18 часа на площада в Банско в събота се състоя официалното откриване на сезона със специалното присъствие на министъра на туризма Николина Ангелкова и спортния министър Красен Кралев. След тържествените слова и пищните фойерверки фолкфурията Анелия забавлява публиката със своите горещи изпълнения. Луксозен швейцарски бранд за часовници пък подари на Гедина и Жирардели по един часовник от лимитираната серия. Моделът Classic Fusion Aerofision Chronograph Bansko е решен изцяло в цветовете на родния курорт – синьо и жълто. Световноизвестната швейцарска марка ще монтира на възлови места в Банско 9 часовника, които точно ще отмерват времето.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване