12/18/17 07:10
(http://www.klassa.bg/)

София отделя 800 хил.лв. за спортни клубове

 Догодина Столичната община ще отдели 800 хил.лв за финансиране на софийските спортни клубове. През последните две години общината в подпомогнала над 100 клуба. 

Това стана ясно при представане на календара на “София 2018г - европейска столица на спорта”

Догодина ще започне и строежа на 4 спортни зали в столични училища. През 2018 г. ще се проведат 92 спортни събития, 4 фотоизложби и 2 филмови фестивала. София ще организира и 15 събития на Витоша, също така ще се проведе и среща на европейските спортни столици. За спортната годинагара „Пионер” в Борисовата градина пък ще се превърне в спортно-културен център.

От “Московска” 33 си постовят за цел чрез проекта “Евростолица на спорта” да накарат повече хора да бъдат физически активни. Също така спорта да стане достъпен за всички столичани. “Целта ни е да поставим основна на един устойчив модел, който да остане в полза на гражданите и гостите на града, искаме да продължим дейността дори и след 2018г.”, заяви председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване