12/18/17 13:37
(transmedia.bg)

Със свинските ботушки потропва Дядо Прас

Предновогодишната атмосфера е на макс в прекрасната ни татковина. Подаръците са приготвени, късметите също. Какво ще ни донесе Дядо Прас, не знаем още. Само чуваме, че вече потропва с откровено червените си ботушки – направо като за следващия мандат.

Но баницата, баницата! Ние добре я знаем. Както се казваше във вехтия виц, ядем я от 1944 насам. И колкото и да се променя в последните години, все пак знаем какви късмети може да ни се паднат.

А те са, както следва.

  1. Призовка от следствието. Този късмет показва, че имаш нещо „на въпреки” спрямо Кочината като цяло или спрямо определени кьошета от нея. В следствието навремето работеше един успял млад мъж (от тогава му е опелът), впоследствие станал известен като най-желан за шеф на ДАНС. Днес със сигурност той няма нищо общо със следствието и ако някой ви говори обратното – лъже. В крайна сметка този късмет може да се окаже истинска фалшива новина, защото се пада обикновено на продуциращите фалшиви новини. Ако нещо се объркахте, купете си правилния вестник, за да се ориентирате правилно.
  2. Разпит. Това е супер късмет, нещо като три в едно: хем си невинен до доказване на противното, хем си виновен, след като те разпитват, хем респект се въдворява спрямо Онзи-Дето-Не-Му-Казваме-Името. Загубеното време – твоето и на държавата, няма да се върне. Както и усещането ти за нормална държава, ако изобщо си го имал. Ще се чудиш свършиха ли истинските престъпници, та се занимават с мен, ще се опиташ да видиш какво всъщност се случва, но я ти се удаде, я не. Материята е сложна и малцина я разбират, мдааам.
  3. Ревизия. Ако ти се падне този късмет, няма да имаш нужда от друг поне три години. Без значение дали си физическо лице или управител на фирма. Е, ако си и двете, може скоро да не си нито едното…Но като цяло трябва да си доволен, че те ревизират. Това със сигурност доказва, че си жив. А какво по-хубаво от това? Бидейки жив, имаш повече шансове. И откъдето и да го погледнеш, си е за предпочитане пред това да не си жив (предколедно не се казва „умрял”).
  4. Публично очерняне. Този късмет се пада на малцина и бъди доволен, ако си сред тях. Специални издания, цели страници и купища публикации ще са посветени на скромната ти персона. Тази масирана безплатна реклама може да доведе до две неща – или да се поболееш, или да хванеш пътя. Всъщност, както се досещаш, има и трети вариант. Него обаче няма да го описваме, защото не е особено демократичен и не се връзва с Председателството. Придържаме се засега към горните два.

Вероятно късметите могат да бъдат и повече. Да бъдем оптимисти!

Ако никой от тези късмети не ти се падне, имаш основания да си щастлив. Живееш добре и без тях. Ти си окей. Държавата е окей. Окей си е – открай докрай! Заслугата е и твоя.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване