12/19/17 14:17
(http://www.clubz.bg/)

Twitter не загина, а се разрасна - заради Тръмп

Акциите на социалната мрежа Twitter скочиха с двуцифрени проценти, съобщи TechCrunch. Компанията, за чийто залез се говореше преди година, е на път да запази 36% увеличение на акциите за цялата 2017 г.

В началото на годината се говореше, че микроблогинг платформата оцелява благодарение на всекидневната ѝ употреба от страна на американския президент Доналд Тръмп. Големите скандали, абсурдните реплики и странните изявления на държавния глава на САЩ поддържаха сайта twitter.com всекидневно посещаван.

Именно Тръмп предизвика и последния скандал - за споделените от американския президент антимюсюлмански видеа. Вчера от Twitter обявиха нови правила, с които баннаха серия крайнодесни профили, сред тях и тези на британски крайни националисти - "Британия първо", и нейния лидер и заместничката му.

Британската премиерка Тереза Мей осъди президента за поведението му.

Само в понеделник акциите на компанията скочиха с 10%. Но според CNBC има и други малки фактори освен Тръмп - видео и стрийминг услугата на компанията се е подобрила, което е довело и до растеж на потребители.

А през следващата година компанията може да излезе и на печалба - тази година се наложиха нови инвестиции.

Публикувана на 12/19/17 14:17 http://clubz.bg/62030-twitter_ne_zagina_a_se_razrasna_zaradi_trymp

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване