12/19/17 09:32
(http://www.clubz.bg/)

Американският съд може да спаси мрежовата неутралност

Мрежовата неутралност в САЩ може да бъде спасена от американския съд, съобщава TechCrunch. Регулациите, които ограничаваха доставчиците на интернет да определят скоростта, по която американците достъпват една или друга услуга в Интернет, бяха премахнати миналата седмица от Федералната комисия по комуникации.

Оспорваното решение, предложено от бившия служител на Verizon и настоящ председател на комисията (благодарение на президента Тръмп) Аджит Пай, бе оспорено от десетки организации и милиони граждани в страната. Въпреки протестите и заради тримата републиканци в петчленната комисия, то премина успешно гласуването.

Сега обаче ще бъде атакувано чрез солидно количество искове в съда, съобщават американските медии.

Главният прокурор на щата Ню Йорк Ерик Шнайдерман заяви, че е готов да оглави колективен иск. "Американският съюз за защита на гражданските свободи" (ACLU) пък ще атакува решението по линия на Акта за преглед от Конгреса. По негов ред Конгресът може да отмени решение на федерална агенция.

Неразбирането на мрежовата неутралност - идеята, че достъпът до информация в интернет не трябва да се манипулира, независимо от вида и източника й - доведе до късна реакция на американците по въпроса. Сега обаче съществува реален шанс ключовите регулации да бъдат възстановени.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване