12/19/17 10:20
(http://www.clubz.bg/)

Би Би Си снима цялата истина за кариерата на Уайнстийн

Обществената телевизия на Обединеното кралство Би Би Си поръча документален филм за възхода и падението на Харви Уайнстийн, с интервюта с "много от актрисите, които бяха достатъчно смели, за да разкажат своите случаи" на сексуален тормоз и нападки от страна на продуценти, агенти, адвокати и журналисти.

Деветдесетминутният филм, режисиран от Урсула Макфарлан ("Шарли Ебдо: Три дни, които разтърсиха Париж"), има работното заглавие "Уайнстийн" и ще бъде излъчен по Би Би Си 2.

От продуцeнтската компания Lightbox обявиха, че лентата ще представи "свежи прозрения и откровения за епичната история за възхода и падението на Уайнстийн", както и "цялостно описание на един от най-всеобхватните скандали в историята на Холивуд – който все още се развива".

През призмата на кариерата на Уайнстийн и сексуалния тормоз, филмът ще разгледа и историята на Холивуд и ще "задълбае в сложната комбинация от пари, власт, експлоатация и злоупотреби, развила се с появата на студийната система в 30-те години на миналия век", за да разкрият "културата на страх и злоупотреби, от която е пропит Холивуд".

"Като разказва историята за необикновеното издигане и сриване на Уайнстийн, този филм ще стигне до ядрото на големите въпроси, които стоят в центъра на скандала: поведението му, продължило десетки години, какво разкрива историята му за мъжете с власт в Холивуд – и не само, и настъпи ли повратният момент в отношението към жените на работните им места?",  казват изпълнителните продуценти на документалния филм.

От Би Би Си все още не са обявили кога ще излъчат филма, но очакванията са да бъде показан във Великобритания през 2018 г.

"Площад Славейков"

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване