12/19/17 08:50
(http://www.clubz.bg/)

Евротворческа мисъл: тв екран върху стенопис на Левиев в "новото" НДК

"Моля всичките си приятели да ми помогнат да поправим веднага това въпиющо безобразие! Не знам да има друг стенопис в НДК, на който по време на българското председателство на ЕС да е монтиран екран! Фреското на баща ми, Йоан Левиев, е истински шедьовър, изпълнен в традициите на най-добрите български и световни майстори. Видях снимката току-що тук, във фейсбук, и имах чувството, че се задушавам! Този екран трябва да бъде свален веднага, а ако има увреждане по произведението, да бъде поправено!"

Това написа дъщерята на Йоан Левиев - Йоана, в профила си във фейсбук ден след като министрите на европредседателството и на културата Лиляна Павлова и Боил Банов показно "откриха" ремонтирания Национален дворец на културата под прожекторите на десетки тв камери и фоторапарати.

Фотографите обаче са уловили и "този полет на творческата мисъл" - върху стенописа "Човекът и мирът" на покойния вече именит наш художник (брат на джаз музиканта Милчо Левиев) е сложен телевизионен екран, спуснат с въжета. Десетки се възмутиха във фейсбук, а снимките вече заживяха собствен живот, споделяни от фейсбук потребителите.

 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване