12/19/17 04:34
(http://www.klassa.bg/)

Какво няма да получим за Коледа 2017

 Ако все още търсите идеалния подарък за Коледа, не разполагате с много време. Дори разполагащите с достатъчно Bitcoin, не биха могли да си позволят всичко.

Това са някои от най-екстравагантните,  ексцентрични и в някои случаи съвсем безсмислени примери за излишен лукс от тазигодина. Ето какво няма да получим за тази Коледа.
 

 

Billionaire

Всеки брокер на недвижими имоти ще каже, че трите най-важни фактора при закупуването на нов дом са: местоположението, местоположението и местоположението. Имота на 924 Bel Air Road със своята безпрепятствена 270-градусова гледка към Лос Анджелис, със сигурност е с добро местоположение. Но и скромното жилище намиращо се в имота разполага с боулинг с четири писти, 4K Dolby Atmos домашно кино с 40 места, пет бара, 21 бани, три гурме кухни, колекция от автомобили и мотоциклети, оценени на над $ 30 милиона и деактивиран хеликоптер Bell 22A, използван в телевизионния сериал Airwolf, като това е само част от

Наречена „Billionaire”, къщата бе обявена за продажба на стойност $ 250 млн. през януари, което я прави най-скъпата къща за продажба в САЩ и все още се продава.
 

 

C Seed 262

За къща с 12 спални трябва и подходящ телевизор като, за които се твърди, че е най-големият 4K широкоекранен телевизор в света. Австрийската фирма C Seed е известна големите си екрани предназначени за открити пространства, но реши да премине към производството на екрани за вътрешна употреба, без да намалява размера им. Компанията направи точно обратното с 262-инчовият (6.65 м) екран на телевизора, оставяйки 201 инчовия (5.11 м) C Seed 201 телевизор за външна употреба в миналото. Тъй като телевизорът би изглеждал, като черен правоъгълник в стаята, когато е изключен, има специално моторизирано покритие, което прави екрана да изглежда като картина.

Цената на този телевизор е едва $ 549.000, без да се включва допълнителната такса от $ 38.500 за монтаж.


 

Octopod

С толкова възможности идват и задължения, а хората изглежда са обсебени освен от парите и от времето. Въпреки че днес, то може да се открие на всяко мобилно устройство има хора копнеещи за изключително сложните механични часовници, които струват не малко.

С осем съчленени крака и вътрешен механизъм, които се помещава в стъклена сфера, Octopod определено е изключително сложен. Също така е непрактичен, изглежда зловещо и до голяма степен ненужен. За щастие е с цена от $ 36 000, като всеки друг часовник ще извършва същото.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Horological Machine No.6 Alien Nation

Подобен е случаят, когато Розуел среща Rolex и се появява този изискан часовник, който е подходящ за извънземен владетел. Horological Machine No.6 (HM6) Alien Nation има корпус съставен от 12 ръчно изрязани части от сапфирен кристал, като шлифоването и полирането на всяка от тях е отнело 510 часа, за да се постигне перфектно пасване.

В корпуса има пет изящни микро скулптури на извънземни, изработени от бяло злато, които наблюдават сложния механизъм на този извънземен часовник. Дори някой, да би се разделил с $ 500.000, няма да може да притежава и един от изработените само четири броя HM6 Alien Nation, защото всичките са били продадени на един колекционер.

 


 

Signature 1200

След къщата, телевизора и часовниците идват задълженията и може да се наложи да тръгнете на път. Ако искате да се питате „Взех ли и своето Porsche 911?”, докато събирате багажа за следващото пътешествие, този огромен дом на колела е точния подарък. Базираният на Mercedes Actros, Signature 1200 е 12 метра лукс задвижвани от 5-цилиндров турбо дизел с мощност от 523 к.с., въздушно окачване и технологии за подпомагане на шофирането.
Не е изненадващо, че сената започва от € 773.500, като интериорът на място може да бъде поръчан с всички удобства на дома.

Паркирането на Signature 1200 може да бъде предизвикателство, за това се предлага 360-градусова система от камери. Signature разполага още с отделение с врата и хидравлична рампа, в което се събира Porsche 911, Mercedes SL или Mini Cooper.
 

 

Pluma Track Bike

Signature 1200 има място и за велосипед, като средство за предвижване, но Pluma Track Bike определено не е на обсега на обикновените хора. Създаден от португалския индустриален дизайнер Nuno Teixeira, Pluma разполага с аеродинамичен капак, покриващ задното колело.

Всъщност, аеродинамиката на този велосипед стига до такава крайност, че задното колелото, под аеродинамичния капак е специално избрано, за да сведе до минимум съпротивлението. Лошата новина е, че е изработена само една бройка за клиент в Женева.
 

 

Benetti Se77antasette

Няма по-добър начин за демонстриране на финансови възможности от притежаването на свръх луксозна дизайнерска концепция на мега яхта, като това великолепно постижение на Benetti със сигурност ще стимулира интереса на всеки, който има достатъчно пари, за да се превърне това в реалност.

Освен всичкия разкош, като басейн със сладка вода и спа център, преливащите се линии на 77 метровата мега яхта Se77antasette предоставят апартамент с площ от 100 кв. м. и още 140 кв. м. лично външно пространство, което не е достъпно от останалата част от лодката. Подходящо допълнение към частното пристанище за яхти на всеки милиардер.

 

Terzo Millennio

Въпреки колекцията от автомобили в гаража, концепцията Terzo Millennio, създадена от Lamborghini в сътрудничество с изследователите на Масачузетския технологичен институт (MIT), не е автомобила, който ще се появи в нечий гаража тази Коледа, а и не може да бъде качен в Signature 1200.

Това е експеримент, предназначен да вдъхнови инженерното развитие на следващото поколение електрически суперавтомобили, като има шанс някои от технологиите в автомобила, като например суперкондензаторите, които да заменят настоящите батерии и самопоправящото се купе, което съхранява и енергия, да се появят в бъдещите модели на Lamborghini, за тези които ще могат да си ги позволят.
  

 

 

Aston Martin Project Neptune

Колкото и да е голяма яхтата, не може да се любувате на подводното разнообразие от живот. Дизайнерите в Aston Martin отдавна създават зашеметяващи суперавтомобили, но подводното превозно средство Project Neptune, отвежда стила на Aston Martin под водата.

В сътрудничеството с подводните специалисти Triton Submarines LLC, триместния Neptune все още е в концептуална фаза, но дори и да излезе от дълбините, вероятно ще остане в подводното царство, посещавано от милиардери притежаващи мега яхати.


 

Рубинен шоколад

След толкова много задължения, емоции и подводни приключения е добре да се подсилите със малко шоколад. Има три вида шоколад, тъмен, млечен и бял. Този привидно неизменим природен закон бе нарушен през септември с представянето на четвърти вид, рубинен шоколад. Разработена от швейцарската компания Barry Callebaut, отличаващия се цвят и аромат на рубинения шоколад са натурално получени от рубиновите какаови зърна. Не цената би попречила да опитате, този нов вид шоколад за Коледа, а това, че рубинения шоколад ще излезе на пазара през 2018 г.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване