12/20/17 11:41
(transmedia.bg)

Поради техническа грешка 10 стана 20

Депутатът от ДПС Делян Пеевски обявява пред Народното събрание, че в предишна негова декларация е станала техническа грешка. Сега я поправя и декларира собственост от 20 хил. дяла в компанията Intrust Ltd. В документа от май тази година заявеният дял в декларацията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси са записани 10 хил. дяла.

Новата декларация, за която пише Club Z, носи дата от 12 декември, не е известно кога се появява на сайта на Народното събрание и кога е подадена от депутата, който не се появява в парламента. Публикуваната версия не е подписана от декларатора Пеевски.

Въпросната компания е регистрирана в Обединените арабски емирства. Чрез нея Пеевски е собственик на вестникарската империя, състояща се от вестниците „Монитор“, „Телеграф“ и др., както и контролира „Техномаркет“, преди да я прехвърли в друга дубайска фирма.

Дружеството си има и българско поделение. То е еднолична собственост на Пеевски. Intrust Ltd. присъства и в декларацията пред Сметната палата, подадена от Пеевски. От нея се разбра, че той е внезапно забогатял през 2016 г. Пеевски декларира, че притежава бизнес в чужбина за над 56 млн. лв. и има влогове в банки за над 5 млн. USD.

Според документа ДПС депутатът е декларирал, че собственик на оцененото на 39 млн. лв. дружество MERCURY HOLDING LTD, PROOF METHOD MARKETING със стойност 6.8 млн. лв., INTRUST LIMITED, оценено на 9.8 млн. лв. и българското ИНТ ЕООД с дялове от 1 млн. лв.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване