12/21/17 15:24
(http://www.clubz.bg/)

Защо толкова бързаха за "Общинска банка"

Вчера поискахме спиране на опорочената процедура за продажба на "Общинска банка", защото настояваме банката да има ясен собственик. Днес очаквано СОС одобри приватизацията на банката без да знае и да иска да знае кои са инвеститорите, които реално ще получат контрол върху мажоритарния дял в банката.

45-има от общинарите гласуват „за“, без да задават неудобни въпроси. Защо тези представители на софиянци не искат да знаят кои са реалните собственици във фонда? Защо бързат толкова? Защо участват в процедура, която заобикаля изискването купувачът да е с ясна собственост?

Сега е на ход БНБ. Народната банка трябва да изиска пълната информация и да разкрие реалните собственици. "Да, България" ще настоява това да се случи.
 
 
Наред с това, крайно време е СОС да осигури пълна прозрачност кой и как гласува при вземане на решения и на сайта на общинския съвет това да е навременна и достъпна за всички граждани информация. Поддържането на непрозрачност за това кой и как е гласувал е бягство от отговорност. Ще се обърнем към общинските съветници с искане да се установи нормално публично отчитане кой как е гласувал за всяко отделно решение в реално време и това да стане преди одобряването на бюджета!

* Коментарът е от фейсбук профила на Христо Иванов. Заглавието е на редакцията. 

 

 

Публикувана на 12/21/17 15:24 http://clubz.bg/62113-zashto_tolkova_byrzaha_za_obshtinska_banka

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване