12/21/17 06:50
(http://www.clubz.bg/)

Илияна Йотова: За Цветанов президентът е кошмар - казва му "загубих тези избори"

Цветан Цветанов трябва да се извини на президента Румен Радев, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред бТВ.

"В президенството се убедихме - няма да дочакаме коректен тон от ГЕРБ", заяви тя.

Думите й са по повод "препоръките" на председателя на депутатите от ГЕРБ към Радев "да чете повече" по повод ветото над мораториума за плащане на нови лекарства от НЗОК. Днес парламента ще гласува извънредна промяна в бюджета на касата за догодина, с която ще махне забраната лечението с нови медикаменти да се заплаща.

Според вицепрезидентката това означава, че премиерът Бойко Борисов, който одобри депутатите от мнозинството да преосмислят мораториума, ще бламира собствения си здравен министър Кирил Ананиев.

Според Илияна Йотова трябва да се разглежда приватизацията.

"Аз съм от хората, които подготвиха „Бялата книга за приватизацията“, която сега се размахва. На същата позиция съм. Цялата пушилка се вдигна заради Корнелия Нинова. Тя трябваше да бъде елиминирана като лидер на БСП“, коментира Йотова.

Законът за приватизацията се бави и досега би трябвало да е показан, смята тя.

Вицепрезидентката коментира и проблемите с българите в Македония:

"В момента ако искате да получите български документи, ще получите дата за интервю в края на 2018 г. Трябва нещо да се направи. Всички чувстваме нуждата от тези промени. Не може да се чака за гражданство 2-3 години. Това е една мудност на процедурите."

Според нея трябват промени в три закона - за българите в чужбина, за българското гражданство и за чужденците в България. Те си противоречат, отбеляза Йотова. Тя призна, че има и доста случаи на корупция, особено от компаниите, които уреждат документи за гражданство в Македония.

Йотова подчерта, че не може да има специални условия за българите при "Брекзит", а за целия Европейски съюз. Тя смята, че няма да има вълна на завръщащи се българи от Великобритания.

Какво изпитвала преди година на изборите за президент?

"Известна боязън какво ме чака. Сега съм спокойна."

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване