12/21/17 15:53
(http://www.clubz.bg/)

Пак авария с парното в София. Четири квартала са на студено

Снимка Клуб Z

Отново авария с парното в София и отново жителите на няколко столични квартала са на студено. От официалното съобщение на общинското дружество "Топлофикация"-София се казва, че "поради пробив на главен топлопровод е прекъснато топлоподаването към кварталите „Красно село“, „Гоце Делчев“, „Стрелбище“ и към част от кв. „Борово“ между ул. „Ястребец“, ул. „Солун“, ул. „Борово“  и ул. „Пирински проход“.

Това е втората авария в столицата през този отоплителен сезон, а астрономическата зима настъпи едва днес малко след 18 ч. И този път проблемът е в същия район на София, където бе и тази преди 10 дни

"Незабавно е създадена необходимата организация за работа като са осигурени тежки машини и резервни части. Авариралият участък от топлопреносната мрежа беше наблюдаван след пробива в началото на месец декември и беше установена значителна амортизация  на тръбите, която е предпоставка за повишената аварийност в тази част от мрежата", пишат от "Топлофикация".

"По тази причина и с оглед да се избегнат последващи пробиви по същото трасе се налага да бъде подменен изцяло по-голям участък от авариралия топлопровод. Четири екипа на дружеството ще работят непрекъснато до възстановяване на топлоснабдяването в рамките на законово определения 48 часов срок", става ясно още от съобщението.

От дружеството се извиняват на засегнатите клиенти.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване