12/21/17 11:45
(http://offnews.bg)

Преди партито в Сараите Карадайъ нахока националистите и ГЕРБ

С предколеден заряд и политиеско отвращение лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ прочете декларация от името на ДПС, в която за пореден път порицава Борисов за избора му на коалиционен партньор - "вредните националисти".

Речта на Карадайъ идва в деня на очакваното с голям интерес събиране в Сараите на почетния председател на партията Ахмед Доган.

Речта си Карадайъ започна с европредседателството, което започва у нас след броени дни.

"Като държава и общество посрещаме председателството разединени, бедни, без изглед за политическа нормалност и икономически растеж. Живеем в компрометирана демокрация и ерозирала държавност" , каза Карадайъ.

Лидерът на ДПС обвини ГЕРБ в безволие и управление без визия, което ги е накарало "по инерция" просто да създадат правителство с националистите:

"Какво ни предложи ГЕРБ - не успя да разчете изборните резултати от изборите и поради липса на воля, предложиха неудачна формула на управление, включваща, без да има нужда, националисти във властта. Излъгаха цялото общество. Отказаха се от предизборната си програма и поеха по инерция заедно с тях. Вместо да се сложи край на деструктивното поведение, ГЕРБ загърбиха европейските ценности и минираха европредседателството, застрашиха демокрацията и държавността."

Карадайъ се възмути и от актуалната новина, че партията на Валери Симеонов НФСБ ще се настани в централата на СДС с решение на правителството. Лидерът на ДПС изказа недоволство, че ГЕРБ са стигнали до там да "настанят национализма в дома на демокрацията" на Раковска 134.

Карадайъ упрекна управляващото мнозинство, че работи на принципа "проба-грешка и пак, и пак, и пак".

"Каква държава искаме, а каква получихме - държава на шовинисти, на омразата, на разделението, на противопоставянето", каза Карадайъ и заяви, че никой никога не бива да омаловажава ДПС, която "единствена е свързана с човешките свободи и европейските ценности. ДПС реагира на всяка заплаха. Не може да бъде другояче".

Лидерът на ДПС напомни на депутатите от управляващото мнозинство, че ще посрещнат председателството с партия, която е започнала предизборната си кампания от Русия. Става въпрос за Волен Сидеров и АТАКА.

Все пак в края на своята реч накрая Карадайъ пожела на депутатите и избирателите весели празници, мир и просперитет.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване