12/21/17 08:39
(transmedia.bg)

Редовите полицаи вече ще могат да ходят с автомати

Редовите полицаи да могат да носят дългоцевно оръжие, предвижда проект на Инструкция за условията и реда за носене на служебно оръжие от служителите на МВР. Тя е публикувана за обществено обсъждане на портала за консултации strategy.bg. Вносител на предложението е Министерството на вътрешните работи (МВР).

В момента пушки, автомати и снайпери използват само командоси от спецотряда за борба с тероризма и звената за задържане при националната полиция, ГДБОП и СДВР. Останалите полицаи са въоръжени с пистолети и револвери.

Според мотивите към предлаганата промяна, целта на промяната е редовите полицаи да използват дългоцевно оръжие при рискови акции спрямо извършителите на тежки престъпления. Оръжието трябва да се носи без патрон в цевта, пише в проекта на инструкция. МВР шефове ще определят кога да се използват пушки и за какъв период.

От мотивите на МВР не се разбира какво налага тази промяна и кога точно ще се прилага възможността полицаите да ходят с пушки и автомати и то без патрони в цевта. Нито при какви условия по какви правила полицейските шефове ще определят кога е необходимо да се носят дългоцевни оръжия.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване