12/21/17 06:45
(http://www.klassa.bg/)

Скоростта на строителството на "Турски поток" е 4 км на денонощие

 "Газпром" вече е положил 600 километра от газопровода "Турски поток", което означава по 4 километра на денонощие, съобщи официалният представител на компанията Сергей Куприянов в интервю за "Россия 24". Скоростта на строителството е висока за подводен газопровод, коментира още той.
Работата и по двете тръби на газопровода върви по план, увери още Куприянов, допълва ТАСС.

Цялата дължина на морската част на "Турски поток" е 910 километра. По сушата тръбите ще изминат още около 180 километра. Първата тръба е предназначена за потребителите в Турция, а втората - за Югоизточна Европа. Все още обаче не е ясно откъде ще мина природния газ - през България или през Гърция.

Капацитетът на тръбите ще бъде по 15,7 млрд. куб. метра годишно.

Междувременно "Газпром" съобщи и за рекорд в износа на газ, записан на 19 декември - 640 млн. куб. метра на денонощие. Повишение има основно по отношение на доставките за страните по маршрута на бъдещия проект "Северен поток" 2, допълват от компанията.

По-рано днес и Съветът на директорите на "Газпром" одобри инвестиционната програма за 2018 година на стойност 1,27 трилиона рубли, от които 798 млрд. рубли - за строителство. Средствата ще отидат основно за "Турски поток", "Северен поток" 2 и "Силата на Сибир", пише в съобщение на газовата компания.

По статията работи: Деляна Петкова

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване