12/21/17 09:34
(http://www.klassa.bg/)

СЪРБИЯ Е В ИЗГОДНА ПОЗИЦИЯ ДА БАЛАНСИРА МЕЖДУ РУСИЯ И ЗАПАДА

 Сръбският президент Александър Вучич се срещна с руския си колега Владимир Путин. Западната ни съседка държи държи Русия и Запада. Но в крайна сметка ще трябва да избере един път?

„Добрата новина“ е това, което Александър Вучич заяви, че очаква от срещата си с руския президент Владимир Путин в Москва във вторник.

Съобщението на Кремъл за срещата представи проблемите в дневния ред неясно: „Лидерите ще обсъждат въпроси, свързани с развитието на руско-сръбското стратегическо партньорство“ в своите политически, икономически, културни и хуманитарни аспекти.

Но това посещение също така показва, че Сърбия се противопоставя на натиска да избере страните, тъй като напрежението между Русия и Запада се нагрява. По време на посещение в Белград през октомври американският дипломат Брайън Йе предупреди Сърбия, че „не може да седи на два стола едновременно, особено ако те са толкова далеч„. Това се възприема като пробив на политиката на страната за преследване на членството в ЕС, като същевременно продължава да бъде уюта на Москва.
Вижте пълния текст на: Sofiapress.com

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване