12/24/17 09:32
(http://www.klassa.bg/)

Старозагорският владика отваря вратите на дома си предколедно

 С широко отворени врати за всички вярващи ще бъде на 25 декември старозагорският митрополитски дом веднага след като владиката Киприан отслужи утрената молитва в катедралния храм „Свети Димитър, чудотворец Солунски“.

Встъпилият на този пост преди година митрополит за втори път прави този жест към паството си, след като преди това  в покоите имаха привилегията да влизат само отбрани хора от епархията.

В навечерието на Рождество Христово избраният наскоро да бъде официален говорител на Светия Синод владика обяви намерението си да изгради музей на своите предшественици Методи Кусев, Павел, Климент, Панкратий и Галактион. Той се надява през следващата година митрополията да получи от община Стара Загора безвъзмездно имот на самия връх на Аязмото, където е била и първата килия на митрополит Методи Кусев. Там преди години е имало ресторант, откупен обратно от общината след фалита на приватизирал го бизнесмен.В съседство се намира и параклисът на свети Теодор Тирон,считан за покровител на Стара Загора. Според легендата край Аязмото е приел християнството княз Борис – Михаил Покръстител.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване