12/26/17 09:19
(transmedia.bg)

„Българската Коледа“ e събрала над 2 млн. лв. дарения през 2017 г.

Благотворителната дарителска кампания „Българската Коледа“ е събрала над 2 лн. лв. през 2017 г., обяви прессекретариатът на президента. Кампанията се провежда под патронажа на президента за 15-та поредна година. Инициативата е в подкрепа на българските деца, които имат нужда от продължителни грижи и рехабилитация след тежки заболявания.

От началото на кампанията за 2017 г.  до момента са изпратени 484 хиляди дарителски есемеси на номер 1117 и гласови обаждания на 0900 1117. В дарителската банкова сметка на инициативата са постъпили 1.525 млн. лв., и над 16 хил. лв. са дарени чрез системата ePay.

За 15-те години в рамките на благотворителната инициатива на президента са събрани общо 29 984 449 лв., съобщиха в началото на традиционния благотворителен концерт на Коледа. С парите до момента са подпомогнати над 3800 деца и 259 лечебни заведения.

Кулминацията на кампанията – благотворителният спектакъл, се проведе снощи в Народния театър „Иван Вазов“ и беше излъчван на живо по националните телевизии. На него присъстваха президентът Румен Радев, Цвета Караянчева, председател на Народното събрание, Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит, дипломати, лекари и много от децата, подпомогнати от „Българската Коледа“.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване