12/26/17 15:02
(http://www.clubz.bg/)

Почина Костадин Чакъров, последният съветник на Живков

Костадин Чакъров. Снимки БГНЕС

"Тази нощ, внезапно, от нас си отиде Костадин Чакъров – член на Политическото бюро на СКБ и председател на Съюза на комунистите в България до 2013 година!", съобщи на сайта си Съюзът на комунистите в България.

Костадин Чакъров е последният политически съветник на Тодор Живков - част от най-близкото му обкръжение, който често в последните години споделя спомени за живота на бившия комунистически лидер. Преди 1981 г. Чакъров е съветник и на дъщерята на Тодор Живков Людмила.

Костадин Чакъров е роден през 1947 г. в Пловдив. Завършил е Юридическия факултет на Софийския университет. Работи последователно като първи секретар на ДКМС в Пловдив, съветник в апарата на Държавния съвет на Народна република България, заместник-завеждащ икономическия отдел на ЦК на БКП.

"Поклонението пред тленните останки на другаря Костадин Чакъров ще се състои на 29 декември 2017 г., петък, от 13:00 ч. в църквата „Свети Седмочисленици“ – София", се казва още в съобщението на Съюза на комунистите.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване