12/28/17 06:18
(http://www.klassa.bg/)

Дядо Коледа сменя шейната с Toyota Land Cruiser от Vilner

 

Черният джип е преобразен с червен салон и комфортни седалки от BMW

Ако можеше да избира, добрият белобрад старец Дядо Коледа щеше да смени шейната си с този черен джип, преобразен от Vilner. Мощният всъдеход Toyota Land Cruiser V8 от Vilner е кола, която може да събере много подаръци, да ги достави до недостъпни за останалите автомобили места и да го направи със стил.

„Комбинацията от черен екстериор и червен салон може да бъде натрапчива”, казва Атанас Вилнер. „Но ако тоновете и повърхностите се изберат внимателно, стават чудеса. Тя работи при Porsche 930 Targa например, ние я проектирахме да работи и при Land Cruiser J200”, допълва основателят на едноименното ателие. „Червеното освен това е и основен коледен цвят, което го прави добър избор за последния ни проект за 2017 година”.

 

 

Скучната бежова тапицерия е отстъпила място на няколко десетки квадратни метра фина кожа и алкантара. Цветът на двете е подбран внимателно – бордо в мек за окото тон, а прилагане на двата материала в салона е премислено. Горната част на таблото например е изпълнена предимно с алкантара, за да се избегнат отблясъците в предното стъкло, като композитен текстилен материал вече покрива и долната част на централната конзола и гърбовете и основите на седалките. Последните са и най-голямата ергономична промяна в салона на този Land Cruiser, заедно с изцяло преработения волан. При стандартния J200 обръчът на кормилото е с константен диаметър. Vilner изработват изцяло нова база с ергономичен захват и облицоват волана с комбинация от кожа със и без перфорация.

 

 

Предните седалки нямат нищо общо с оригиналните и са с произход BMW Серия 5. „Така наречената серия седалки Comfort при BMW Е60 са изключително добър избор за база и значително по-удобен вариант от заводските на Toyota”, казва Вилнер. Горната част на предните седалки е покрита с фина кожа, а основите с командните модули, която традиционно се изработва от твърда пластмаса, са облагородени с червена алкантара. С нея са покрити и целите гърбове на креслата, като джобовете им са изработени от кожа. Допълнителен белег за индивидуалност са бродериите с инициалите на собственика, видни на лицата на облегалките. Корите на вратите също са покрити с кожа и алкантара.

 

 

Традиционно Vilner прави изискан комплимент към проекта - спортно-елегантна чанта, изработена от същите материали, вложени в салона. Лентата на презрамката е направена от същата материя, използвана за предпазните колани, дръжките са от карбонова кожа, катарамите от карбон, а страниците на чантата носят бродерия с инициалите на своя притежател. „Комбинацията от черен екстериор и червен салон не е запазена марка на Porsche, но при тях наистина работи. Поради физическите размери на салона на Land Cruiser V8, резултатът в случая е още по-впечатляващ”, казва Вилнер.

 

 

 

 

Toyota Land Cruiser V8 от Vilner се задвижва от мощен 4,5-литров битурбо дизелов двигател V8 с мощност 285 к.с., максимален въртящ момент 650 Нм, 6-степенна автоматична скоростна кутия и задвижване на четирите колела.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване