12/28/17 13:09
(http://offnews.bg)

Лошото време в Европа отмени полети от и до България и прекъсна фериботни линии в Гърция

Лошото време и обилните снеговалежи, които обхванаха Великобритания, остави 300 пътници блокирани на летище "Станстед" в Лондон за цяла нощ, а също така отмени полети от и до България.

Местни медии описват положението на летището като "пълен хаос" заради проблемите с презаверяването на билети и дългите опашки. Хаосът в града отмени полети от и до България с авиокомпания Ryanair.

Пистите на летището са били затваряни два пъти за почистване, а в следствие са били отменени общо 60 полета. На пътниците са били раздавани топли завивки, храни и напитки, но е имало оплаквания от липса на адекватна информация, предаде БНР. 

Днес снеговалежите прекъснаха и полетите са възобновени, но се очакват закъснения на някои полети. Друго лондонско летище - "Лутън", също заяви, че очаква закъснения. 

Поради силни бури в Йонийско море Гърция спря движението на кораби и фериботи от пристанищата Патра и Игуменица. Без фериботна връзка са островите Корфу, Кефалоня и Закинтос. Засега морският трафик в Егейско море към гръцките острови е без проблеми, но се очакват в следобедните часове силни бури и там, което вероятно ще прекъсне част от връзките.

Пътна полиция съобщава за забрана за движение на тежкотоварни автомобили от утре. Още от днес е увеличено присъствието на полицейски екипи. Очаква се
силен трафик по цялата пътна мрежа.

Според прогнозите студеното време със сняг и дъжд в Гърция ще продължи до събота.

Студена вълна парализира не само Европа. Някои американски щати като Охайо също бедстват, а Канада е скована от рекордно студена вълна. Части от Япония също са блокирани, а нивото на снега там надхвърля метър.

В България прогнозата за времето е за предимно хубаво време с положителни температури.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване