12/29/17 07:16
(http://www.klassa.bg/)

Путин нареди на службите да убиват терористите на място

 Руският президент Владимир Путин е наредил на специалните служби при заплаха за живота на служителите на органите на реда от страна на терористите „никого да не вземат в плен“. „Вчера дадох указание на директора на Федералната служба за сигурност при задържането на тези бандити да действат единствено в рамките на закона. Но при заплаха за живота и здравето на нашите офицери да действат решително и да ликвидират бандитите на място“, предават агенциите точните думи на държавния глава.

          Путин коментира и взрива, прогърмял в сряда вечерта в супермаркет от веригата „Перекрьосток“ в Санкт Петербург. Бомбата беше заложена в една от клетките за съхранение на багаж в магазина, като при експлозията пострадаха 13 души. Загинали няма. Разследващите още не са излезли с официална версия по случая, но президентът окачестви случилото се като терористичен атентат. Заявлението му прозвуча в четвъртък по време на церемония по награждаване на руски военнослужещи, участвали в операцията в Сирия. След изявлението на Путин от Следствения комитет съобщиха, че се работи по всички хипотези, включително и терористична атака.

Междувременно изданието „Росбалт“ публикува снимка на предполагаемия извършител на престъплението в „Перекрьосток“. Това е мъж с азиатска външност, облечен в зелен суитчър, спортни панталони и черни маратонки. Както отбелязва агенцията, заподозреният известно време обикалял из магазина, без нищо да купи, след което излязъл. Според „Росбалт“ именно той е поставил в камерата за съхранение раницата с бомбата, която била натъпкана с поразяващи елементи и с мощност от 200 грама тротилов еквивалент.

          По случая Следственият комитет образува наказателно дело за „покушение на убийство на две и повече лица по общественоопасен начин“. Работата на органите на реда по разследването на взрива в северната руска столица се координира от Националния антитерористичен комитет, уточнява НТВ.

          Заловиха стрелеца от сладкарската фабрика

          Полицията успя да задържи бившия собственик на московската сладкарска фабрика „Меншевик“ Илия Аверианов, който ден преди това устрои стрелба в предприятието, предаде Лента.ру. При инцидента загина един човек, други трима бяха ранени. При операцията на органите на реда в сряда Аверианов успя да избяга, но по-късно бе намерен да се укрива на ул. „Правда“ в столицата. По предварителна информация стрелбата е започнала след конфликт между сегашното ръководство на фабриката и бившия й собственик. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване