12/31/17 07:11
(http://offnews.bg)

Най-четеното в OFFNews за 2017

Някои от текстовете в тази класация ще ви изненадат. Обзалагаме се например, че няма да отгатнете на каква тема е статия номер 1 в класацията.

Други са логични, защото са по сензационни събития - например номер 2 и номер 3. Трети може би си спомняте, а четвърти ще прочетете сега, ако сте пропуснали. 

Ето го и списъка с най-популярните ни текствове за изтичащата година. Статистиката сме изготвили според броя четения (импресии), отчетени от инструмента "Гугъл аналитикс".

10. На десето място е разследването на Александра Маркарян "В СУ взели не 6,5, а 19,5 милиона лева над заплатите. Не за 7 години, а за една". То разкрива, че допълнителните пари в иначе задлъжнелия университет се разпределят порочно и са само за любимци. Някои са взели 2 и 3 пъти над заплатите си, а други - нищо.

9. Тук изненада няма. Темата за "Проф. Иво Христов без задръжки: 80% от българите са дебили" взриви обществото. Трудно ще се намери някой, неизразил мнение по житейската констатация на професора.

8. Не знаем колко от читателите ни инвестират във виртуални спеспявания, но текстът "Биткойн криза - български банки спряха да работят с криптовалутата" на Николаос Цитиридис около седмица бе най-четеният в сайта.

7. Списъкът с депутатите в новоизбрания тогава 44-ти парламент очаквано се радваше на голям интерес.

6. 2017 бе годината, в която шефът на Walltopia Ивайло Пенчев нахлу рязко в публичното говорене, описвайки на цветист език горчивия сблъсък между предприемачите и държавната администрация. Отвореното му писмо до шефа на София Тех Парк бе първото от задочната им кореспондеция. 

Продължава на стр. 2


Продължава от стр. 1

5. На пето място е графикът на изпитите и ваканциите за новата учебна година.

4. Разследването на Владимир Йончев и Светослав Метанов "Как се купуват шофьорски книжки и защо стават толкова катастрофи" разкри как бързащи към Европа бежанци си купуват оттук европейска шофьорска книжка, защото надлъж и нашир се е разчуло, че в България това се урежда срещу 3000 лева. Защо случаят стига чак до канцеларията на Ангела Меркел и как нигериецът Принс Гедеон Боро взе книжка с един от най-лошите резултати на листовки в историята - можете да си припомните в разследването.

3. В челната тройка са два медийни скандала, които нажежиха гилдията. Заслуга за единия имаше не кой да е, а вицепремиерът Валери Симеонов, който си позволи да намекне на водещия Виктор Николаев колко лесно би могъл да му спретне един "Викторгейт". Но думите му бяха просто милувка в сравнение с тези на предходния събеседник в същото предаване - представителят на ГЕРБ в парламента Антон Тодоров. Той директно заяви на водещия, че ако продължава с неподходящите въпроси, ще му изстине столчето.

2. В най-зрелищното разследване на Васил Иванов се превърна собственото му напускане на Нова телевизия. Репортерът превърна раздялата си с медията в журналистическо риалити, в което намесени бяха шефове, девери, депутати, къртици и дори ДАНС. 

1. Дали бяхме подозирали колко фенове има дигиталната фотография у нас? По-скоро да. Но интересът към новината, че университетът "Харвард" пуска безплатно онлайн целия си курс по цифрова фотография, определено ни изненада. Надяваме се текстът и курсът да били полезни на мнозина. Приятно снимане!

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване