01/02/18 05:57
(http://www.klassa.bg/)

Bank of England може да направи собствена криптовалута

 Bank of England може през 2018 г. да даде зелена светлина по създаването на собствена криптовалута, пише британският Daily Telegraph, цитиран от ТАСС. Според изданието, в създадения през февруари 2015 г. специален изследователски отдел на банката вече се работи по въпросите за въвеждане на британски аналог на биткойна.

Представител на Bank of England, цитиран от изданието е заявил, че се проучват възможностите на технологиите за провеждане на операции с цифрови данни с използването на същите принципи, които са в основата на биткойна и другите криптовалути. Най-вероятно британската криптовалута ще бъде вързана към паунда и ще бъде подкрепена от Националната банка на Великобритания, което ще я направи много по-стабилна от биткойна.

Според Daily Telegraph една от причините за предприетите стъпки е, че променливостта в котировките на биткойна и популярността сред инвеститорите поставя под натиск Bank of England.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване