01/02/18 09:59
(http://offnews.bg)

Лиляна Павлова: Българското председателство няма да поставя въпроса със санкциите срещу Русия

България няма да повдига темата за отпадане на евросанкциите срещу Русия по време на председателството си на ЕС, коментира министър Лиляна Павлова в студиото на БНТ тази сутрин. Думите ѝ са по повод нейно интервю пред руската агенция ТАСС, в което бе цитирана да казва, че България смята за необходимо включването в дневния ред на предстоящите дебати в Европейския съюз на въпроса за санкциите срещу Русия като един от приоритетните.

Пред БНТ Павлова коментира, че е учудена от интерпретацията на руската агенция. Материалът излязъл след среща на министъра с чуждестранни журналисти през ноември 2017 г. Тогава, в отговор на въпрос, тя пояснила, че по време на българското председателство отговарящата за евросанкциите срещу Москва група ще продължи работата си, а лидерите на ЕС ще вземат решение до 30 юли.

Павлова добави, че по време на председателството ни се очакват сериозни, тежки дебати по мигрантската тема - укрепването на мерките за прием на мигранти, релокацията и реадмисията им (връщането) в страните на произход.

Ще се работи и по енергийния пакет, а третият голям пакет е темата за Брекзит. Предстои през януари на Съвета на общи въпроси да се гласуват постигнатите решения по етап едно и да се даде мандат на главния преговарящ Мишел Барние да води преговорите по етап 2 от Брекзит, а той е най-важен, защото това са търговските отношения, каза министърът.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване