01/04/18 06:08
(http://www.klassa.bg/)

Кабинетът подкрепи проект за нов завод в Пещера

 Правителството одобри на днешното си заседание проект за изграждане на нов завод на „Биовет“ АД в Пещера.

Кабинетът подписа меморандум за разбирателство между правителството и „Биовет” АД за изпълнение на инвестиционен проект. Той предвижда изграждането на завод за производство на лекарствени вещества за хуманната медицина и фуражни добавки върху терен на инвеститора, съобщават от пресслужбата на Министерския съвет.

Общият размер на инвестицията e 293 млн. лв. Очаква се производството да започне през март 2020 г. Над 90% от произвежданите продукти ще се реализират на световните пазари. С осъществяването на проекта ще бъдат създадени и 100 нови работни места.

Инвеститорът ще ползва насърчителни мерки, свързани със сроковете и предоставяне на административно обслужване от съответните администрации, както и придобиване на ограничени вещни права върху имоти по реда на Закона за насърчаване на инвестициите.

На извънредно Общо събрание на акционерите, проведено на 29 декември, бе одобрен договор за финансиране между „Биовет“ и Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) на стойност 100 млн. евро (близо 200 млн. лв.). Заемът ще бъде взет именно за финансирането на построяването на новите производствени мощности в Пещера и Разград.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване