01/04/18 06:23
(http://www.clubz.bg/)

"Комерсант": Ислямисти унищожили 7 руски самолета в Сирия

СВЯТ русия сирия хмеймимcr

Ислямисти в Сирия унищожили 7 руски самолета при нападение срещу военновъздушната база "Хмеймим" навръх 31 декември 2017 г., пише в. "Комерсант".

Над 10 военнослужещи може да са били ранени, твърди изданието, като се позовава на два военно-дипломатически източника. Според тях са унищожени 4 бомбардировача "Су-24", 2 изтребителя "Су-35С", един транспортен самолет "Ан-72". Минометен снаряд улучил склад за боеприпаси, който се взривил и бил унищожен.

Това е най-голямата загуба на бойна техника за Русия от началото на военната кампания в Сирия на 30 септември 2015 г.

Засега Министерството на отбраната в Москва не потвърждава официално информацията на "Комерсант".

Вчера от ведомството съобщиха с тридневно закъснение за друг инцидент, станал също в навечерието на Нова година. На 31 декември 2017 г. се разбил руски военен хеликоптер "Ми-24", като при инцидента са загинали и двамата членове на екипажа.

По изчисления на медиите от началото на военната кампания на Кремъл в Сирия са загинали повече от 60 руски военнослужещи. Министерството на отбраната обаче до този момент потвърждава само за близо 40 смъртни случая.

"Комерсант" прави две заключения от атаката в "Хмеймим". Първото е, че сега обявеното на 1 декември 2017 г. от президента Владимир Путин изтегляне на руски самолети и военна техника ще бъде спряно и част от авиацията ще бъде върната. Второто е, че ако базата е била обстрелвана от бойци, които Русия счита за подкрепяни от САЩ, това ще доведе до сериозно изясняване на отношенията.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване