01/04/18 14:20
(transmedia.bg)

Цюрих отчита скок в данъчните „самопризнания“

Трикратно увеличение на доброволните заявления за плащане на укрити или спестени данъци. Това отчитат от финансовия департамент на най-големият и най-богат кантон в Швейцария Цюрих, пише „Ройтерс“.

През миналата година 6150 данъкоплатци от кантона са обявили свои „скрити“ активи.  Властите засега са успели да обработят само половината от случаите, които са на обща стойност над 1.3 млрд. швейцарски франка. Очакванията са сумата да се увеличи значително, когато бъдат разгледани всичките случаи.

Поради големия обем работа данъчната служба в Цюрих увеличава персонала на отдела, който се занимава с данъчни „самопризнания“. Това е довело до допълнителни постъпления в хазната от 104 млн. швейцарски франка.

Швейцария, която най-големият световен център за управление на офшорни активи, тази година ще получи за пръв път информация от други страни, която ще започне с данни, събрани през 2017 г.

Заега над 100 страни се включват в програмата за автоматичен обмен на данъчна информация на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие като част от световната кампания за борба с укриването на данъци. Целта на споразумението е да гарантира, че властите на страната, в която гражданите дължат данъци, имат данни за офшорните им сметки.

През 2010 г. Швейцария въведе разпоредби, които позволяват на данъкоплатците еднократно да обявят недекларирани активи, без да ги заплашва глоба.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване