01/05/18 11:57
(http://www.clubz.bg/)

Ethereum мина 1000 долара

Криптовалутата Ethereum, втора най-популярна след вече световноизвестния Bitcoin, мина психологическата бариера от 1000 долара след месеци на експлозивен растеж.

Макар да не е достигнала абсурдния скок на своя по-известен братовчед, Ethereum все пак се справя изключително добре на валутните пазари, като се има предвид, че излезе едва през 2015 г.

Не може да се отрече, че поскъпването е в резултат от бума на криптовалутите през последната година. В началото на 2017 г 1 етериум е около 95 цента. Дни по-късно - 10 долара. През май достига 400 долара, през декември скача до 700 преди сегашния си рекорд. В процентно отношение това е повече от ръста на Bitcoin, който започна 2017 г на стойност около 800 долара.

Ethereum прилича на Bitcoin по това, че разчита на блокчейн-технология. Разликата е, че Bitcoin е съставена от безмислени данни, чието предимство е факта, че не могат да бъдат хакнати и фалшифицирани. Всяка монета етериум съдържа програмен код и цялата валута представлява глобален виртуален компютър, който може да бъде програмиран да изпълнява различни задачи. 

Според анализатори именно по-ясната структура на платформата на Ethereum и по-малката популярност спрямо Bitcoin правят тази криптовалута по-добра инвестиция, която едва ли ще се превърне в балон. 

Публикувана на 01/05/18 11:57 http://clubz.bg/62566-ethereum_mina_1000_dolara

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване