01/05/18 14:59
(http://www.clubz.bg/)

Бойко Борисов: Ирландия е на наша страна

Имаме Ирландия на своя страна по време на председателството, обединява ни това, че сме за стабилна и силна Европа. Това каза премиерът Бойко Борисов след среща с колегата си от Ирлания Лео Варадкар.

"Между България и Ирландия няма неразрешени проблеми, има приятелство и воля за сътрудничество. По темата Брекзит и това, което се случва в другия край на Европа беше интересно за нас. И ние на Балканите със своите исторически зависимости, които имаме сме интересни за тях", обясни Борисов.

И изтъкна, че "всеки един премиер, канцлер, президент, премиер ни е изключително важен, когато поставяме темата за Западните Балкани". Според Борисов България трябва да убеди всички колко е важно придвижването напред на процеса на евроинтеграция на този регион, както и развитието на инфраструктурните проекти.

Борисов е запознал Варадкер с отношенията ни с Турция и Русия, както и влиянието им на Балканите.

"България поема големи отговорности с председателството на Съвета на ЕС, Ирландия ще работи за успеха ви", заяви Варадкер.

Според него страната ни ще се справи с отговорността "много добре под лидерството на г-н Борисов".

"Ирландия е в много отдалечена част в Европа, но имаме много общи неща. Очакваме бъдещето на двете държави да бъде свързано и да е в сърцето на Европа. Работим за сигурност, просперитет, интеграция и развитието на Европа. Ще се радваме да видим България да се присъедини към Еврозоната. Конкуренцията в Европа е нещо добро и трябва да има такава между членките", каза още ирландският премиер.

Той разказа, че Ирландия се е присъединила към ЕС през 1973 г. и е успяла да достигне до европейските нива на просперитет през 90-те години на XX в. Варадкар е убеден, че и България ще достигне до икономическите стандарти и условията в другите европейски държави през следващите десетилетия.

Публикувана на 01/05/18 14:59 http://clubz.bg/62581-bojko_borisov_irlandiq_e_na_nasha_strana

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване