01/05/18 12:03
(transmedia.bg)

Издирваният за убийствата в Нови Искър е опасен за всеки

 

 

Издирваният за шесторното убийство в Нови Искър Росен Ангелов може да посегне на всеки, който му се изпречи на пътя. Той няма какво да губи, това превръща всеки срещнат в потенциална жертва, коментира адвокат Людмил Рангелов по бТВ. Престъплението е безпощадно, извършено е от страст, поведението му е на психопат, категоричен бе той.

Рангелов смята, че издирваният, за когото се твърди, че е добър планинар, може да е далеч от района, в който го търсят, тъй като има предимство от два дни.

По думите му мотивът за убийството е емоционален и ако се окаже, че това е извършителят, той вероятно е свързан с негови отношения с убитата жена Кети Кюхова. Според Рангелов убиецът вероятно е искал да унищожи всички близки на Кюхова, получил е удовлетворение от това.

Рангелов смята, че убиецът е допуснал грешки и е открит материал за ДНК анализ или негови отпечатъци.

Според криминалисти пък Росен Ангелов може вече да се е самоубил.

Издирването му продължава, полицията е претърсила в четвъртък вечерта къща в село Луково, в която Ангелов се е самонастанил. Късно снощи приключи огледа, иззеха доказателства, потвърди пред Нова тв кметът на Луково Румен Колев. Той разказа, че в къщата е имало следи, че доскоро е имало човек вътре.

„Имаше включени електроуреди, компютърът беше включен, явно човекът, който е бил вътре, се е уплашил. Имаше приготвена храна, беше затоплено. Намерихме и снимки”, заяви Колев.

По думите на кмета не е ясно кои са собствениците на къщата, а Ангелов най-вероятно се е самонастанил. Няма съседи, вилата е отдалечена.

Росен Ангелов е обявен за общодържавно издирване. Има вероятност той да е въоръжен и опасен. МВР моли хората, които имат информация за местонахождението на издирвания, да подават сигнали на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР при гарантирана анонимност.

Според бТВ преди 10 години Ангелов също е живеел в Нови Искър, а през 80-те е бил осъждан за педофилия. Регистриран е в МВР за блудство, непрекъснато си е сменял местожителството.

Според информацията мъжът е имал отношения с една от шестте жертви на касапницата – Кети Кюхова.

Акцията в село Луково, където полицията търси извършителя и допълнителни улики, свързани с трагедията, продължава вече 13 часа. В акцията е включен и хеликоптер, който кръжи над вилната зона на селото, където Ангелов е живял.

Снимка: МВР

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване