01/07/18 09:28
(transmedia.bg)

Путин и патриарх Кирил поздравиха православните за Рождество

Руският президент Владимир Путин  и патриархът на Москва и цяла Русия Кирил отправиха приветствия към вярващите по повод на православното Рождество. То се чества на 7 януари в Русия, Сърбия, Украйна, Грузия, Черна гора, Северно Косово, Босна и Херцеговина, както и в манастирите на Света гора.

„Този светъл празник даравя на милиони вярващи радост и надежда, приобщава ги към духовните извори и родните традиции, обединява ги около непреходните християнски ценности и многовековното историческо и културно наследство на нашия народ“, се казва в президентското приветствие.

В специално Рождественско интервю за Телеканал Русия 1 патриарх Кирил посочи, че последният император Николай Втори е достоен за уважение извън политическите оценки за него. Патриархът каза още, че система, в която доминира злото, не може да съществува. Той каза още, че църквата е длъжна да предупреждава хората за това, че вървят по пътя на самоунищожението.

Патриарх Кирил се смята за близък до Путин. Двамата са от Санкт Петербург и са близки по възраст. Очаква се главата на Руската православна църква да посети Бългия за 3 март.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване