01/07/18 09:48
(http://www.klassa.bg/)

Частна компания ще продължи издирването на злополучния полет MH370 на Малайзийските авиолинии

 Правителството на Малайзия каза днес, че е дало разрешение на частна компания да продължи издирването на останките от полет MH370. Това се случва повече от четири години, след като самолетът, който трябваше да осъществи връзка между Куала Лумпур и Пекин, изчезна безследно, предаваДПА.

Министърът на транспорта на Малайзия Лиоу Тионг Лай казва, че кабинетът е одобрил предложението на американската компания "Оушън инфинити" да издирва самолета.

 

Тя ще претърси зона от 25 хил. квадратни километра край бреговете на Австралия, където според експерти може да се е разбил самолетът, и ще получи пари за работата си само ако го намери. 

 

Малайзия, Китай и Австралия извършиха най-дългото в историята на авиацията издирване – 1 046 дни. През януари 2017 г. трите страни прекратиха безплодните си опити да намерят летателния апарат.

Предполагаеми отломки от самолета бяха изхвърлени на о-в Реюнион и на източния бряг на Африка, но досега само за две от тях бе потвърдено, че са от Боинг 777, който изчезна на 8 март 2014 г. с 239 души на борда.

 

По статията работи: Миглена Иванова

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване