01/09/18 17:49
(http://www.cross.bg/)

Гражданите с винетни стикери, които не могат да паркират заради откриването на председателството, ще могат да използват чужди места

/КРОСС/ Гражданите, които имат винетни стикери за паркиране по улиците, които ще бъдат затворени от 10 до 12 януари 2018 г за церемонията по откриване на Българското председателство на ЕС, но не могат да намерят свободно място във въпросните три дни, ще имат право да паркират в съседната подзона,  съобщават от Центъра за градска мобилност (ЦГМ) в София. По предварителни проучвания на ЦГМ става дума за около 100 автомобила, които сега ползват паркоместа в подзона  IV. Тези водачи могат да оставят колите си на паркоместата в подзона V, която е значително по-малко натоварена с коли, които ползват правото на паркинг за живущи в зона.  Подчертаваме, че възможността за паркиране на автомобилите на гражданите от IV-та подзона е еднократна -  само за трите дни на събитието и е съобразена със Заповед на Кмета на Столична община за промяна в организацията на движението на територията на Столична община, допълват от ЦГМ. На сайта на ЦГМ може да намерите точните улици, които ще бъдат затворени -    https://www.sofiatraffic.bg/bg/news/2895/oficialno-poseshtenie-na-kolegiuma-na. А на https://www.sofiatraffic.bg/bg/parking/lokalno-plateno-parkirane-na-pps/578/karti-na-podzoni-za-lokalno може да видите четвърта и пета подзона, както и да използвате картите.     
Публикувана на 01/09/18 17:49 http://www.cross.bg/podzona-zatvoreni-polzvat-1565084.html

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване