01/09/18 10:13
(http://offnews.bg)

Правителството плати 40 хил. лв. за нов сайт, който трябвало да е активен преди година

33 900 лв. без ДДС е платило правителството за изработването на интернет сайт, който би трябвало да е активен още от края на февруари миналата година.  

Обществената поръчка е обявена през септември 2016 година и включва изработване, дизайн и техническа поддръжка на интернет сайт на Министерския съвет, като той ще измести съществуващия сега правителствен сайт.

Според техническите спецификации в поръчката на началната страница на сайта трябва да има месечен календар със събитията, каре с последни новини, с програмата на правителството и каре с новини само за министър-председателя. 

Избраният изпълнител е АСАП ЕООД и договорът с фирмата е подписан на 31 януари 2017 година. Срокът за изработването на сайта е 28 дни, от което следва, че той е трябвало да заработи в края на февруари 2017 г. 

През лятото на 2017 г. от Програма Достъп до информация изпратили запитване до администрацията на Министерския съвет с искане за актуална информация и контакти със служителите на администрацията, главния секретар на МС, членовете на политическия кабинет на правителството и специализираната и общата администрация. Причината за отправеното искане е, че подобна информация в съществуващия сега сайт няма.

В отговор от правителството посочили, че тази информация може да бъде получена, едва след като заработи новият сайт на правителството. В заданието на обществената поръчка било заложено изискване за съдържание със структурата на администрацията на МС, като бъдат публикувани служебни телефони и служебни електронни адреси.

При повторно запитване от Достъп до информация за това кога новият сайт ще бъде достъпен от Министерския съвет отговорили, че интернет страницата на МС е подготвена в срок от „АСАП“ ЕООД, но "причините сайтът да не е видим от външни потребители са от технически характер и веднага след отстраняването им, за което се работи активно, той ще бъде активиран“.

Към днешна дата този сайт продължава да не е активен.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване