01/09/18 06:44
(http://www.clubz.bg/)

Северна Корея ще изпрати спортисти на олимпиадата в Пьончан

Северна Корея обяви на преговорите с Южна Корея, че ще изпрати спортисти и делегация на високо равнище на зимната олимпиада в Пьончан, в Южна Корея идния месец, предадоха световните агенции.
Пхенян ще изпрати в Пьончан също танцьори, музиканти и демонстрационни екипи по таекуондо.

В първите от две години преки преговори между двете Кореи, които се състояха тази сутрин в граничния пункт Панминчжон в демилитаризираната зона, Сеул предложи преговори между представители на въоръжените сили на двете страни за намаляване на напрежението, както и събиране на разделени семейства по случай Лунната Нова година следващия месец. 

Преговорите между Северна и Южна Корея започнаха в граничния пункт Панминчжон рано тази сутрин.

На 2 януари Сеул предложи на Пхенян среща на високо равнище в граничното селище Панминчжон на 9 януари, за да обсъдят участието на севернокорейски спортисти в Зимните олимпийски игри в южнокорейския курорт Пьончан през другия месец, както и други въпроси от взаимен интерес за подобряване на двустранните отношения. Ден по-късно Северна Корея възстанови "горещата линия" в демилитаризираната зона на полуострова.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване