01/11/18 20:07
(transmedia.bg)

Доналд Туск: Винаги сте били решителни и смели

Емоционална реч на чист български език произнесе председателят на Европейския съвет Доналд Туск на церемонията по откриването на българското европредседалетство.

„Вие винаги сте били решителни и смели, което потвърдихте и през последните години. Ето защо аз вярвам, че вашето председателство ще бъде толкова резултатно, колкото преди четвърт век беше Христо Стоичков в световната купа“, каза Туск.

Той започна словото си със стихове на Вазов и продължи: „Никой не ви е дал нищо даром! Вие самите сте творците на този исторически обрат на тези нови, по-нови красоти!“

В повечето речи на официалните лица от чужбина присъстваха български думи и изрази, както и добро познаване на българската култура и история. Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни заяви в своята реч, че българското председателство е добро време за размисъл как да направим ЕС по-ефективен, по-демократичен и по-гъвкав.

За петък е предвидена среща Борисов – Юнкер, след която ще се състои пресконференция.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване