01/12/18 03:29
(transmedia.bg)

„Мафия!“ и „Оставка!“ скандира многохиляден протест в столицата

В 19 български града се проведоха шествия с искане за запазване на българската природа

 

Със скандирания „Мафия!“ и „Оставка!“ премина многохилядно шествие в столицата. То беше организирано в четвъртък вечерта в знак на протест срещу правителственото решение за застрояване на Пирин.

Близо час районът между бул. „В. Левски“, „Гурко“, „Раковска“ и НДК остана блокиран от протестиращите – семейства с деца, ученици, студенти и работещи българи. Те носеха саморъчно изработени плакати с призиви „Спасете Пирин“, „Пирин не е баница“, „Искаме природа, не искаме бетон“.

По същото време в Народния театър се провеждаше официалното откриване на българското председателство на Съвета на ЕС. Полиция и жандармерия охраняваше протестите, които бяха няколко по едно и също време на различни места. Привърженици на строителството в Пирин бяха докарани с автобуси на Министерството на образованието и проведоха своето шествие по бул. „Витоша“.

Протестиращите обявиха, че ще настояват за разкриване на реалния собственик на фирмата-концесионер, която иска да строи в Банско.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване