01/13/18 20:35
(http://offnews.bg)

Поддръжници на Тръмп прекъснаха реч на лондонския кмет

Поддръжници на американския президент Доналд Тръмп прекъснаха реч на кмета на Лондон Садик Хан, съобщи телевизия Sky News, цитирана от РИА Новости.

Хан трябвало да произнесе реч в един от британските аналитични центрове, когато в помещението нахлули членове на организацията White Pendragons.

Те скандирали лозунги в подкрепа на Тръмп и излизането на Великобритания от ЕС.

Във видео се чува как един от тях казва "Дами и господа, ние сме тук днес, за да осъществим ненасилствен и мирен граждански арест".

Намесила се охраната, но активистите отказали да напуснат, като обявили, че имат билети за изказването на кмета и имат право да останат в залата. Те все пак били изведени, а Садик Хан успял да каже речта си. 

Това се случва на фона на решението на Тръмп да отмени визитата си във Великобритания за откриването на ново посолство в Лондон. 

Като причина той обяви несъгласие с администрацията на неговия предшественик Барак Обама, която продала старата сграда на посолството. 

Хан приветства решението, като обяви, че Тръмп е чул неговия призив. Кметът на Лондон вече изрази мнение, че премиерът Тереза Мей е сгрешила, като е предала на американския президент поканата на кралицата да посети Великобритания. 

Срещу визита на Тръмп в Лондон беше създадена и подписка, която беше подкрепена от около 2 млн. души. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване