01/13/18 07:49
(http://www.klassa.bg/)

Шефка в ЕП скочи срещу клип за БГ председателството

 Френският евродепутат от „Зелените“ Карима Дели поиска сваляне на един от видеоклиповете, които рекламират българското председателство на Съвета за ЕС. Според французойката клипът толерирал сексуалния тормоз.

Причината за възмущението на Дели е началото на видеото, в което актьорите Лорина Камбурова и Бойко Кръстанов се срещат във влак на фона на думите „България - когато я срещнете за първи път, може да ви даде грешен сигнал. Помнете - тук „не“ може да значи „да“. Не че се опитва да ви обърка, просто ви кани да я опознаете сами.“. Французойката, която явно не е запозната с факта, че българите кимат в обратна посока за съгласие или несъгласие, противно на възприетото в Европа, е приела думите като толеранс към сексуалния тормоз над жените. Възмущението си Дели изрази в Туитър. „Противно на това, което се твърди в официалния клип на Съвета на ЕС, чието председателство този месец пое България: „не“ никога не значи „да“. Основно правило за съгласие и уважение към жените. Искам свалянето му“, написа в профила си французойката, която оглавява комисията по транспорт и туризъм в Европарламента. Към поста си тя е добавила и хаштага на кампанията срещу сексуален тормоз, която взриви Холивуд - #metoo.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване