01/14/18 08:17
(http://www.clubz.bg/)

За първи път - премиерът на Япония е в България (СНИМКИ)

За първи път премиер на Япония е на посещение в София. Шиндзо Абе се среща с българския си колега и домакин Бойко Борисов.

Визитата на Абе е част от европейската му обиколка, която сама по семе си е историческа - защото в част от страните японски премиер също не е ходим досега.

 

 

По-рано през деня БТА съобщи, че японецът е заявил, че страната му е сключила споразумение с Естония, Литва и Латвия за засилване на икономическите и политическите връзки.

След среща в латвийската столица Рига Абе и латвийският му колега Марис Кучинскис казаха, че информационните технологии, транспортът и медицината са области, в които Япония вижда най-големия търговски потенциал в балтийските страни.

Четиристранният японско-балтийски пакт най-вероятно ще донесе ползи за Токио, щом бъде ратифицирано по-широкото споразумение за партньорство между ЕС и Япония.

И у нас премиерът на Япония е с компанията на внушителна японска бизнес делегация

"Радостен съм, че преговорите по договора за икономическо партньорство между Япония и ЕС завършиха", каза японският премиер. Това споразумение за свободна търговия ще отвори за японски компании пазари в съюза като Естония, Латвия и Литва и обратно.

Шиндзо Абе ще посети Сърбия и Румъния. 
 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване