01/17/18 05:42
(http://www.klassa.bg/)

44 млади подредиха в „Байер“ 104 творби

 44 млади художници от Стара Загора, Казанлък, Раднево и Каварна подредиха 104 свои творби: рисунки, акварели, масло и пластики в култовата за старозагорци зала „Байер“ в рамките на провеждащата се за 19-и път януарска младежка художествена изложба. Инициатор на превърналата се в традиция проява е фондация „Пламък“, а журирането е поверено на местната група на СБХ с председател доц. Злати Златев. Това е може би най-многобройното  присъствие на автори през годините, коментира доц. Златев, който е категоричен, че не са допуснали никакъв компромис при подбора на платната. Радостното е че за пореден път се вижда приемственост, сред тазгодишните участници има синове и дъщери на творци, които са направили личния си прощъпалник от януарската изложба назад във времето.

В приятна традиция се е превърнало и участието на ученици от художествената гимназия „Академик Дечко Узунов“ в Казанлък. Сред тазгодишните деветима носители на грамоти е и преподавателката им Елеонора Атанасова, която е отличена за своя цикъл от графики. Редом с нея са още Дамян Баев, Биляна Генева, Мартин Бориславов и др.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване