01/17/18 11:48
(http://offnews.bg)

БСП внесе вота на недоверие с 10 страници мотиви

БСП днес официално внесе в парламента вота на недоверие към кабинета на премиера Бойко Борисов. Мотивите към него са 10 страници, сподели днес в Народното събрание лидерът на социалистите Корнелия Нинова. 

Освен темата с борбата с корупцията, от БСП в мотивите си описват и провал в здравеопазването, контрабандата, санирането, но без да бъде особено конкретна. Конкретиката на дебатите, каза Нинова. 

Тя подчерта, че БСП не приема вота за саботаж на председателството, а за отговор на 83% от гражданите, които считат, че това е проблем номер едно, включително и на европейските страни.

„Борбата с корупцията и всичките опозиционни прояви, вот на недоверие, е проевропейска политика, а не антиевропейска. Питайте някой европейски лидер съгласен ли е за 6 месеца да се затвори борбата с корупцията и нищо да не се говори, защото някоя държава е председател.

БСП внесе вота сама, като се очакваше ДПС също да подкрепи атаката на социалистите. Миналата седмица от БСП казаха, че се отказват от подкрепата на Движението заради речта на Ахмед Доган преди Нова година. ДПС все пак ще гласуват във вота на недоверие, но със свои мотиви. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване