01/18/18 04:35
(http://www.klassa.bg/)

GM с автономни автомобили за споделено пътуване от 2019 година

 Скоро ще може да се пътува, като се повика автомобил, през приложение за споделено пътуване, но когато пристигне, в автомобила няма да има никой. Само четири места. Няма волан, педали и каквато и да било възможност за управление. Ще влезете ли вътре? General Motors (GM) се надява, че хората биха се качили и компанията иска да провери това през следващата година с Cruise AV.

GM е подал запитване до Министерството на транспорта на САЩ за издаване а разрешение за джение по пътищата на самоуправляващия се Cruise AV през 2019 г. Според съобщението автомобилът, готов за производство, няма педали, волани или някакъв механизъм за ръчно управление. Автомобила се базира на Bolt EV и не трябва да се бърка с компактния автомобил Cruze. Cruise AV получава името си от Cruise Automation, стартираща компания закупена през 2016 г. от GM, за да ускори разработването на софтуер за автономна технология за управление на превозни средства.
 

Оборудван с множество устройства за безопасност, Cruise AV може да сканира както на далечно, така и на късо разстояние на 360-градуса. Автомобилът разполага с пет LiDAR сензора (Light Detection And Ranging), 16 видеокамера и 21 радарни сензора. Лазерните измервания дават точна информация за неподвижните и движещи се обекти, допълнени от вградени радарни предаватели и приемници.

Камерите работят с входящите данни от LiDAR, за да определят обектите, които биват засичани. Това помага да се идентифицират видовете превозни средства, пешеходци, знаците и пътната маркировка. Сензорите с по-дълъг обхват проследяват насрещно движещите се автомобили с по-висока скорост, за да предвидят последващи маневри, докато детекторите с малък обсег на действие определят незабавните действия на автоматизираното превозно средство.


General Motors описва Cruise AV в доклада си за безопасност, издаден заедно с запитването към Министерството на транспорта, за да позволи ограниченото тестване на Cruise AV по обществени пътища чрез вътрешната програма за споделено пътуване на GM в няколко града из Съединените щати.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване