01/18/18 04:34
(http://www.klassa.bg/)

Volvo XC60 е най-безопасният автомобил за 2017 година

 

Новият шведски SUV получи престижното отличие „Най-добър в класа”

Новото Volvo XC60 е автомобилът с най-добро цялостно представяне на краштестовете за безопасност на Euro NCAP през 2017 г. и беше отличен с престижната награда „Най-добър в класа”. Новото ХС60 постигна почти перфектните 98% за защита на възрастните пътници и при големите кросоувъри показа категорично предимство в категорията „Асистент за безопасност” с 95%, с цели 20 точки повече от най-близкия конкурент, подчертавайки безспорното си лидерство в автомобилната безопасност.

 

 

„Новото Volvo XC60 е напълно оборудвано с най-модерните технологии, създадени да подпомагат водача, да предпазват пътниците в колата и останалите участници в движението,

предотвратявайки потенциалните удари.

Гордеем се, че нашите иновации в разработването на технологии за безопасност бяха отличени с поредната награда на Euro NCAP „Най-добър в класа”, заяви Малин Екхолм, вицепрезидент в Центъра по безопасност на Volvo. „Нашата визия е, че до 2020 г. никой не трябва да загива или да получава тежки наранявания в нов автомобил Volvo. Постиженията на XC60 са ясен пример за усилията ни да изпълним този ангажимент“, допълни Екхолм.

 

 

Седанът Volvo S90 и комбито V90 също се представиха отлично на тестовете на Euro NCAP, получавайки 95% за защита на възрастните пътници в колата и 93% в категорията „Асистент за безопасност”. Отличието на Euro NCAP не е първото за новото Volvo ХС60, след като в края на 2017 г. беше избран за „Автомобил на годината на Япония”, във Великобритания получи награда от Car Tech Awards за най-сигурен автомобил и беше коронован за най-добрия луксозен SUV в гласуването на професионалните шофьори на Обединеното кралство.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване