01/18/18 07:43
(transmedia.bg)

Правителството подготвя промяна и на плана за управление на Витоша

Министерството на околната среда и водите и Министерството на спорта ще поискат изменение на плана за управление на Витоша.

Това обясни министърът на спорта Красен Кралев в предаването „Лице в лице“ по Би Ти Ви. По думите му настоящият план не позволява никакво строителство в парка, включително и ремонт на старите съоръжения, част от които не работят.

След проведена среща между Кралев, екоминистъра Нено Димов и кмета на София Йорданка Фандъкова е взето решение да се сформира работна група, която да подготви искане за частично изменение на плана. „За да смениш един стълб, трябва да изместиш, ако се налага, стъпката, което е забранено. Тогава трябва да се промени статутът на земята и тя да излезе от горския фонд, така казва Законът за горите“, обясни Кралев.

На последното свое заседание за 2017 г. Министерският съвет одобри проект за изменение на плана за управление на Национален парк „Пирин“. Това предизвика серия от протести.

 

 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване