01/18/18 04:45
(http://www.klassa.bg/)

Представяме родния туризъм в Испания

 България представя културните ни забележителности в Испания. Това обяви министърът на туризма Николина Ангелкова при откриването българския щанд на изложение в Мадрид - FITUR. Събитието е от 17 до 21 януари, като първите три дни са предназначени само за представители на сектора и срещи между бизнес организации от различни държави. В последните два дни достъпът ще е свободен и за индивидуални посетители и туристи, съобщиха от туристическото ведомство.

Посетителите и професионалистите от Испания се интересували основно от възможностите за разглеждане на църкви и манастири, както и природни забележителности в нашата държава. Също търсени продукти са свързани с адвенчър турове - рафтинг, скално катерене и преходи в планината. Освен че ще могат да се запознаят с разнообразните възможности за туризъм в България, в последните два дни на форума посетителите ще могат и да дегустират традиционни български вина.

В периода януари-ноември 2017 г. чуждестранните туристи от Испания у нас нарастват с повече от 37 на сто спрямо същия период на миналата година и надвишават 77 хил., каза министър Ангелкова при откриването. Тя уточни, че страната е сред водещите 30 пазари за входящ туризъм в България, а от страните от ЕС се нарежда на 11-о място. Българите, които са пътували към Испания в периода януари-ноември 2017 г. са близо 160 хил. и се отбелязва ръст от 24% в сравнение с година по-рано.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване