01/19/18 08:47
(http://offnews.bg)

Трайчо Трайков: За да е чист въздухът в София, трябва да е неизгодно да имаш стара кола

Общинският съветник Трайчо Трайков не мисли, че по-ниската цена на билета за градския транспорт в дните, когато въздухът в София е силно замърсен, ще реши проблема с мръсния въздух.

"Това го показва и опитът на други градове, които са опитвали тези решения", заяви десният политик в сутрешния блок на бТВ.

Според него проблемът няма да се реши и чрез ограничаване на движението в центъра на автомобилите с четни или нечетни номера.

"Това е архаично решение, от 50-те години на миналия век. Не е практично и се оказва, че трудно може да бъде контролирано”, смята Трайков.

Според него системното решение е да има действителен контрол върху нивото на замърсяването от индивидуалните автомобили и притежаването на замърсяващ автомобил просто да бъде икономически неизгодно.

"Горенето на гуми, дрехи и стара дограма е проблем, но това са по-изолирани случаи. По-голямата част идва от горене на въглища и мокра дървесина, които се използват в по-голям обем", подчерта той.

По думите ми идеята за газ за социално слаби в момента е непрактично решение. „Хората, които имат нужда от енергийно подпомагане, обикновено не са газифицирани. Не е евтино да се мине на газ, не е и особено евтино да се потребява газ”, отбеляза Трайков.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване