01/20/18 15:35
(http://www.clubz.bg/)

Испанската прокуратура: Имунитетът на Пучдемон не пречи да го арестуваме

Главната испанска прокуратура предупреди днес бившия лидер на Каталуния Карлес Пучдемон, че неговият депутатски имунитет не би попречил на ареста му, ако се завърне от Белгия в Испания, за да оглави регионалното ръководство, предаде БТА, цитирайки Франс прес.

Пучдемон живее в Белгия от края на октомври миналата година и напусна родината си, точно преди да бъде обвинен от правосъдието "в метеж, подстрекателство към метеж, въстание против държавната власт и злоупотреба с бюджетни средства", след като в Барселона бе провъзгласена "Каталунска република", останала само на хартия.

Преизбран за регионален депутат на 21 декември, в момента Пучдемон е единственият кандидат за лидер на каталунското правителство.

"Имунитет" не означава "ненаказуемост" - такова е посланието, което му изпрати главната прокуратура в комюнике.

Главната прокуратура е на мнение, че след като Пучдемон "е избягал и е подкрепял машинациите, чиято връхна точка бе декларацията за независимост, това показва, че продължава да изпълнява престъпния си план".

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване